1 YILDIZ DALICI
1 yıldız dalıcı eğitimini tamamlayan kursiyerler, dalış ile ilgili teorik konularda bilgilenmiş, dalış donanımlarının hepsini uygun olarak kuşanıp çıkarabilen, bunları su altında doğru olarak kullanıp dalabilen ve teorik eğitimin yanında en az 3 yıldız dalıcı ya da bir dalış eğitmeni ile açık deniz dalışları yapmaya hazır dalıcı haline gelmiş olur. 1 yıldız dalıcının dalış derinliği sınırı ise 18 metredir ve gece dalışı yapamaz.
1 YILDIZ DONANIMLI DALICI EĞİTİMİNE KATILIM ŞARTLARI VE GEREKLİ EVRAKLAR
14 yaşını doldurmuş olmak (18 yaşından gün almayanlardan Veli Onay Belgesi istenir.)
Yüzme bilmek
Sağlık beyanı doldurmak (Sualtı hekimine muayene olmanız sağlığınız için önerilir.)
Nüfus Cüzdanı fotokopisi
2 adet fotoğraf
TEORİK DERSLER
1T1 – İdari Ders
1T2 – Temel Donanım
1T3 – Temel Dalış İşaretler
1T4 – Basınç ve Hacim İlişkileri
1T5 – Bağımsız Aletli Dalış Donanımı
1T6 – Fizik Fizyoloji
1T7 – Yüzerlik Ekipmanları
1T8 – Dalış Elbiseleri ve Yardımcı Malzemeler
1T9 – Malzemelerin Bakımı ve Saklanması
1T10 – Kendini ve Başkasını Kurtarma
1T11 – Güvenli Dalış Kuralları
1T12 – Dalış Bölgesi Seçimi ve Koruma
1T Ek1- Dekompresyon Tabloları
2 YILDIZ DALICI
Açık deniz dalış deneyimi olan dalıcı ve yanında en az 2 yıldız dalıcı ile birlikte en çok 30 metre derinliğe kadar dalış yapabilen dalıcıdır. 18 yaşından küçükler ancak yanlarında bir 3 yıldız dalıcı ile 24 mt. ye kadar dalış yapabilir. Dalış eğitmeni eşliğinde eğitim amacıyla en çok 42 metre derinliğe kadar dalış yapabilir. Gece dalışı yapabilir.
2 YILDIZ DONANIMLI DALIŞ EĞİTİMİNE KATILIM ŞARTLARI
15 yaşını doldurmuş olmak. (18 yaşından gün almayanlardan Veli Onay Belgesi istenir.)
CMAS 1* dalıcı ya da federasyonca denkliği onaylanmış eşdeğer belgesi olmak
1* dalıcı belgesini ya da Federasyonca denkliği onaylanmış eşdeğer bir belgeyi aldıktan sonra en az 20 onaylı dalış yapmış olmak ve bunu dalış kayıt defteri ile belgelemek
Sağlık beyanı doldurmak (Sualtı hekimine muayene olmanız sağlığınız için önerilir.)
Nüfus Cüzdanı fotokopisi
2 adet fotoğraf
TEORİK DERSLER
2T1 – Dalış Hastalıkları
2T2 – İlkyardım ve Dalış
2T3 – Hava Hesapları
2T4 – Nitrojen Emilimi
2T5 – Derin Dalış / Gece Dalışı
2T6 – Dekompresyon Hastalığı
2T7 – Dalış Planlaması ve Organizasyonu
2T8 – Sualtı Navigasyonu
3 YILDIZ DALICI
Her düzeyde dalıcılara su altında önderlik yapabilecek beceri ve deneyimi olan dalıcıdır. Önderlik yaptığı dalıcıların güvenli dalış kurallarına uygun dalış yapmalarını sağlamakla yükümlüdür. Sualtı kurtarma ve ilkyardım konularında gerekli eğitimi almıştır ve uygulayabilir. Görevli olduğu durumlarda dalışla ilgili kural dışı davranışlarda bulunanları uyarmaya ve gerekirse dalıştan alıkoymaya yetkilidir. Önderliğini yaptığı dalıcıların güvenliğinden birinci derecede sorumludur. En çok 30 metre derinliğe kadar dalış yapabilir, yaptırabilir. Dalış eğitmeni eşliğinde ve eğitim amacıyla en çok 42 metreye kadar dalış yapabilir.
3 YILDIZ DONANIMLI DALIŞ EĞİTİMİNE KATILIM ŞARTLARI
18 yaşını doldurmuş olmak
CMAS 2* dalıcı ya da federasyonca denkliği onaylanmış eşdeğer bir belgeye sahip olmak
CMAS 2* dalıcı belgesini ya da Federasyonca denkliği onaylanmış eşdeğer bir belgeyi aldıktan sonra en az 50 onaylı dalış yapmış olmak ve bunu dalış kayıt defteri ile belgelemek
En az ilköğretim ya da ilkokul diplomasına sahip olmak
Federasyonun ilk yardım, yön bulma ve derin dalış uzman dalıcı belgelerine sahip olmak
Sağlık beyanı doldurmak (Sualtı hekimine muayene olmanız sağlığınız için önerilir.)
Nüfus Cüzdanı fotokopisi
2 adet fotoğraf
TEORİK DERSLER
3T1 – Küçük Tekne Kullanımı
3T2 – Navigasyon
3T3 – Sualtı Arama, Kurtarma
3T4 – Kompresör Kullanımı
3T5 – Problem Yönetimi
3T6 – Grup Dalış Organizasyonu
3T7 Fizik, Fizyoloji Genel Tekrar
3T8 – Dalış Malzemeleri Genel Tekrarı
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun müfredatında bulunan Uzman Dalıcı Eğitimleri, federasyonumuz tarafından görevlendirilmiş Uzman Dalıcı Eğitmenleri tarafından verilmektedir.
Deneyimli bir dalıcı ile deneyimsiz arasındaki en önemli fark yüzerliliktir. İyi bir yüzerlilik az hava tüketmenize, daha az yorulmanıza, çevreye karşı daha duyarlı olmanıza ve her şeyden önce dalıştan çok daha fazla zevk almanıza yarayacaktır.
Dalışa başladığınızdan beri her dalışınızda farklı denge sorunlarıyla karşılaşmışsınızdır. İşte bu uzmanlık sayesinde su içinde üst düzey denge ve yüzerliliğe sahip olarak her dalışınızdan daha fazla keyif alacaksınız. Daha az hava tüketerek dip zamanınızın daha uzun olmasını sağlayacaksınız Programı başarı ile tamamladığınızda TSSF Üst Düzey Yüzerlilik brövesini almaya hak kazanmış olacaksınız.
Üst Düzey Yüzerlilik uzmanlık programı sayesinde;
Doğru ağırlık seçiminin püf noktaları, Sualtında dengenin en kolay nasıl sağlanabileceği, Doğru duruş ve palet kullanımı gibi konuları öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, 1 Yıldız ve üstü sertifikasyona sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Bu eğitimin sonunda oksijen ve oksijen solutulması ile ilgili gerekli bilgi ve becerilerin tümünü kazanacaksınız. Yalnızca dalış sırasında karşılaştığınız durumlarda değil, normal yaşamda da oksijen solutulmasının gerekli olduğu her anda edinmiş olduğunuz bu bilgi ve beceriyi kullanabileceksiniz. Oksijen solunum ekipmanları ve oksijen uygulanması gereken durumlar hakkında ayrıntılı bilgilerin yer aldığı kitabımızın sonunda, eğitim sırasında edindiğiniz bilgileri sınayabileceğiniz örnek sorular da yer alıyor.
Oksijen kullanımı uzmanlık eğitimi, ilk yardım eğitiminin bir devamı olarak verilir. Oksijen, her bir hücremize faydalı olduğu gibi, nasıl kullanıldığının bilinmesi gereklidir. Eğitim sırasında oksijenin etkileri, nerelerde ve nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgi edinmiş olacaksınız.
Oksijen Kullanımı uzmanlık programı sayesinde; Oksijen ve oksijen solutulması ile ilgili gerekli bilgi ve becerileri Yalnızca dalış sırasında karşılaştığınız durumlarda değil, normal yaşamda da oksijen solutulmasının gerekliliği Oksijen solunum ekipmanları ve oksijen uygulanması gibi konuları öğrenmiş olacaksınız.
Bu program ile birlikte İlkyardım ve Nitroks gibi bir çok uzmanlık programına katılabilirsiniz
Not: Bu proğram 1 Yıldız Dalıcı ve üstü seviyedeki dalıcıların katılımına açıktır.
Sadece dalışta değil sosyal hayat içerisinde de ilk müdahaleyi gerçekleştirmek gerekebilir. Sizde insanlara yardımcı olabilmek için ilkyardım uzmanlık kursuna katılabilirsiniz.
Programı başarı ile tamamladığınızda TSSF İlkyardım Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız.
İlkyardım uzmanlık kursu ile birlikte Oksijen Kullanımı ve Nitroks kurslarına da kayıt olabilirsiniz.
İlk Yardım uzmanlık programı sayesinde;
Acil bir durumda olay bölgesinde alınması gereken tedbirleri Kazazede kontrolü, Acil durum ekipleri ile irtibatı, Türkiye için; 112 Acil Çağrı Servisi, Suni solunum ve kalp masajı uygulamaları gibi konuları ayrıntılı olarak öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık kursu, 1 Yıldız ve üstü bröveye sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Yeni bir maceraya yol almak için gece dalışından daha iyisi var mı sizce?
Gece dalışı, navigasyon becerisini geliştirme, gece sualtı yaşamını, fotoğrafcılığı ve diğer gerçekleştiremediğimiz türdeki dalış aktivitelerini yapabilmemizi sağlar. Bu kapsamda Yön Bulma Uzmanlığı, sualtı fotoğrafçılığı ve video eğitimleri tavsiye edilir.
Gece dalmak için eğitim alarak deneyiminizi artırmanız amacına yönelik olan gece dalışı uzmanlık kursunu tamamlamak, uzman bir dalıcı olarak güvenli bir şekilde hedefinize ulaşmanızı sağlar.
Programı başarı ile tamamladığınızda TSSF Gece Dalışı Uzmanlık sertifikası almaya hak kazanacaksınız. Bu sayede dalış macerası ve seyahatlerinize daha derinlerdeki güzellikleri ekleyebileceksiniz.
Programda neler öğreneceksiniz;
Gece dalışında kullanılan ekipmanları
Gece dalışına hazırlanmayı
Gece dalışında kullanılan iletişim yöntemleri
Gece dalışında ki derinlik sınırları gibi konuları öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, CMAS 2 Yıldız ve üstü bröveye sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Büyüleyici bir ortama sahip olan Batık Dalışları, gerekli eğitimi aldıktan sonra oldukça güvenli bir dalış türüdür. Bir çok dalıcının hayalini süsleyen batıklara, nasıl dalacağınız, güvenlik önemleri gibi bir çok bilgiyi bu programda bulabilirsiniz.
Batıkların büyüleyici yapısı aynı zamanda yapay birer resif oluşturarak sualtı yaşamının canlanmasına sağlayarak bizlere eşsiz bir dalış deneyimi sunuyor.
Programı başarı ile tamamladığınızda TSSF Batık Dalışı Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız. Bu sayede dalış seyahatlerinize harika bir seçenek daha eklemiş olacaksınız.
Batık dalışınızı daha da keyifli ve güvenli bir hale getirmek için batık dalışı uzmanlık kursu ile birlikte Üst Düzey Yüzerlilik, Gece Dalışı ve Yön Bulma Uzmanlık kurslarına da kayıt olabilirsiniz.
Batık Dalışı Uzmanlık Programı sayesinde;
Doğal ve yapay batıklar
Batık dalışının tekniği
Batıkta veya içine girildiğinde oluşabilecek problemler
Batık dalışında yön bulma
Ülkemizde çok bilinen arkeolojik batıklar
Dalışa açık savaş batıkları
Ticari batıklar ve bunların yerleri
gibi konuları ayrıntılı olarak öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık kursu, 1 Yıldız ve üstü bröveye sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Ülkemiz yalnızca dalışa uygun denizlerimizle değil, dalışa uygun iç sularımızla da dalıcıları kendine çekiyor. Aynı dalış bölgelerinde sıkıldıysanız bir göl, akarsu da size uygun olabilir. Öte yandan 300 metrenin üzerinde yapılacak dalışlar irtifa dalışı olarak adlandırılıyor ve bu dalış normal dalışa göre birçok farklı hesaplamaları gerektiriyor. Bu uzmanlıkla yalnızca ülkemizin iç sularında size yepyeni bir sayfa açılmayacak, aynı zamanda kendinizi teorik olarak da geliştireceksiniz.
İrtifa dalışı sayesinde doğal tatlı su dağ göllerini keşfedebilir, sualtı yaşamını, doğal oluşumları gözlemleyebilirsiniz.
Yüksekte dalmak için eğitim alarak deneyiminizi artırmanız amacına yönelik olan irtifa dalışı uzmanlık kursunu tamamlamak, sizin emniyetli olarak hedefinize ulaşmanızı sağlar.
Programa başarı ile tamamladığınızda TSSF İrtifa Dalışı Uzmanlık brövesini almaya hak kazanacaksınız. Bu sayede dalış macera ve seyahatlerinize dağlardaki sualtının güzelliklerini eklemiş olacaksınız.
Bu programla birlikte Yön Bulma, Oksijen Kullanımı, Nitrox Dalışı, Sualtı Fotoğrafçılığı, Sualtı Videoculuğu gibi uzmanlık programlarının da kurslarına katılabilirsiniz.
İrtifa dalışı uzmanlık programı sayesinde;
İrtifa dalışında kullanılan ekipmanlar,
Eşdeğer derinlik hesaplamaları
Basınç hesaplamaları
Tatlı su ile tuzlu su farkları,
İrtifada değişen fizyolojimiz gibi bir çok konuda bilgi sahibi olacaksınız.
Not: Bu programa 1 Yıldız Dalıcı ve üstü bröve sahip olan dalıcılar katılabilir.
Konforlu dalışın anahtarı, kendinize ait ve bakımlı ekipman ile dalış yapmaktır. Dalış ekipmanları bakımları yapıldığı sürece oldukça uzun ömürlü ekipmanlardır. Ekipmanlarınızın ömrünü uzatmak, her zaman yeni ve daha da önemlisi güvenli olmasını sağlamak elimizde. Bu da elbette malzememizi tanımaktan ve bakımını doğru ve düzenli yapmaktan geçiyor.
Dalışta kullandığımız malzemeleri ve bakımını öğrendiğimizde hem kendimize uygun ekipmanlar seçebiliriz hemde sahip olduğumuz malzemelerin ufak bakımlarını gerçekleştirerek uzun süre güvenle kullanabiliriz.
Kursu başarı tamamladığınızda TSSF Malzeme Bilgisi ve Bakımı Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız.Bu program ile birlikte Gece Dalışı, ve Nitroks gibi bir çok uzmanlık programına katılabilirsiniz.
Not: Bu proğram 1 Yıldız Dalıcı ve üstü seviyedeki dalıcıların katılımına açıktır.
Kovuklar, sualtında dalıcının içine girdiğinde bile gün ışığını kaybetmediği dehlizler olarak tanımlanıyor. Normal dalışlarda göremeyeceğiniz birçok canlıyı, bu korunaklı alanlarda görebilirsiniz. Elbette ki kovuklara giriş, çıkış buralarda dikkat etmeniz gerekenler ayrı bir bilgi gerektiriyor.
Tüm bu gizem ve görsel şöleni keşfedeceğiniz kovuk dalışları, tabiatıyla bazı riskleri barındırmaktadır. Bu noktada kovuk dalışı uzmanlığı eğitimini, sizi muhtemel risklere karşı teorik ve pratik açıdan bilgilendirerek çok daha güvenli kovuk dalışlarına imza atmanızı sağlayacaktır.
Kovuk dalışlarınızı çok daha güvenli hala getirmek için Derin Dalış, Yön Bulma ve Üst Düzey Yüzerlilik uzmanlığı eğitimleri önerilmektedir.
Kursu başarı ile tamamladığınızda TSSF Kovuk Dalışı uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız.
Bu uzmanlık kursunda;
Kovuk dalışında kullanılan ekipmanlar,
Kovuk dalışı sırasında iletişim teknikleri,
Kovuk dalışının nasıl planlanacağı,
Bu dalışın taşıdığı psikolojik özellikler
Kovuk dalışı sırasında karşılaşılacak durumlara karşı acil durum prosedürler gibi konularda bilgi sahibi olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık kursu, 2 Yıldız ve üstü bröveye sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Ülkemiz yalnızca dalışa uygun denizlerimizle değil, dalışa uygun iç sularımızla da dalıcıları kendine çekiyor. Aynı dalış bölgelerinde sıkıldıysanız bir göl, akarsu da size uygun olabilir. Öte yandan 300 metrenin üzerinde yapılacak dalışlar irtifa dalışı olarak adlandırılıyor ve bu dalış normal dalışa göre birçok farklı hesaplamaları gerektiriyor. Bu uzmanlıkla yalnızca ülkemizin iç sularında size yepyeni bir sayfa açılmayacak, aynı zamanda kendinizi teorik olarak da geliştireceksiniz.
İrtifa dalışı sayesinde doğal tatlı su dağ göllerini keşfedebilir, sualtı yaşamını, doğal oluşumları gözlemleyebilirsiniz.
Yüksekte dalmak için eğitim alarak deneyiminizi artırmanız amacına yönelik olan irtifa dalışı uzmanlık kursunu tamamlamak, sizin emniyetli olarak hedefinize ulaşmanızı sağlar.
Programa başarı ile tamamladığınızda TSSF İrtifa Dalışı Uzmanlık brövesini almaya hak kazanacaksınız. Bu sayede dalış macera ve seyahatlerinize dağlardaki sualtının güzelliklerini eklemiş olacaksınız.
Bu programla birlikte Yön Bulma, Oksijen Kullanımı, Nitrox Dalışı, Sualtı Fotoğrafçılığı, Sualtı Videoculuğu gibi uzmanlık programlarının da kurslarına katılabilirsiniz.
İrtifa dalışı uzmanlık programı sayesinde;
İrtifa dalışında kullanılan ekipmanlar,
Eşdeğer derinlik hesaplamaları
Basınç hesaplamaları
Tatlı su ile tuzlu su farkları,
İrtifada değişen fizyolojimiz gibi bir çok konuda bilgi sahibi olacaksınız.
Not: Bu programa 1 Yıldız Dalıcı ve üstü bröve sahip olan dalıcılar katılabilir.
Anı yaşamak güzeldir, anı kaydetmek ise paha biçilemez. Sualtında başarılı video çekebilmenin ön koşulu, suyla bütünleşme derecesinde iyi bir dalıcı olmanızdan geçmektedir. Sualtında video çekmenin incelikleri, kamera çekim teknikleri ve önerilerinin yanı sıra çekim sonrası işlemler ve kurgu gibi konularda da ayrıntılı bilgilere yer veriliyor.
Programı başarı ile tamamladığınızda TSSF Sualtı Videoculuğu Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız. Bu sayede dalış maceralarınızı kayıt altına alıp, dalmayan arkadaşlarınızla da paylaşabileceksiniz.
Bu kursta;
Sualtı video ekipmanları
Aydınlatma sistemleri
Çekimde dikkat edilmesi gerekenler
Ekipmanlarınız nasıl bakımını yapacağınıza dair çeşitli bilgiler öğreneceksiniz.
Bu program ile birlikte Üst Düzey Yüzerlilik, Gece Dalışı, Sualtı Fotoğrafçılığı, Yön Bulma ve Nitroks gibi bir çok uzmanlık programına katılabilirsiniz.
Not: Bu kurs 1 Yıldız Dalıcı ve üstü brövedeki dalıcılara açıktır.
Hava ile yapılan dalışlardaki eşdeğere derine göre daha uzun dip zamanı, daha fazla güvenlik istiyorsanız Nitroks tam size göre! Fotoğraf çekerken, batıkları gezerken keyifli anlarınızı uzatabilirsiniz.
Programı başarı ile tamamladığınızda Nitrox uzmanlık sertifası almaya hak kazanacaksınız.
Nitroks Uzmanlık Kursu sayesinde;
Nitroks ile dalış yapmanın amaçları, olası riskleri
Nitroks dalışı planlanması
Eşdeğer derinlik hesaplaması
Nitroks ile daha güvenli dalış
gibi konuları öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, 2 Yıldız ve üstü sertifikasyona sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Derin dalış için bir sebebiniz olmalı! Derin Uzmanlık Kursu, 18 metreden sonraki sualtı yaşamını, batıkları ve gerçekleştiremediğimiz diğer dalış aktivitelerini güvenli bir şekilde yapabilmemizi sağlar.
Kursu başarı ile tamamladığınızda TSSF Derin Dalış Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız. Bu sayede dalış maceranızı başka bir boyuta taşıyacaksınız.
Bu uzmanlık programı ile birlikte Üst Düzey Yüzerlilik, Yön Bulma, Nitroks, Oksijen Kullanımı ve ilk yardım eğitimlerine de katılabilirsiniz.
Derin dalış uzmanlık programı sayesinde;
Derin dalış yapmanın amaçları
Derin dalış planlaması
Derin dalışın teknikleri, riskleri ve derin dalışta güvenlik
gibi konuları ayrıntılı olarak öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, 2 Yıldız ve üstü bröveye sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Bazen dalış şartlarını seçemeyiz, bazen de şartlar dalış içinde değişebilir. Herhangi bir dalış bölgesinde, yılın herhangi bir döneminde akıntı ile karşılaşmak mümkündür. Akıntılı ortamlarda dalıcılar, akıntıya direnç göstermek yerine akıntının gücünden faydalanabilmelidir.
Akıntı dalışı uzmanlık kursu ile birlikte Üst Düzey Yüzerlilik, ve Yön Bulma Uzmanlık kurslarına da kayıt olabilirsiniz.
Bu uzmanlık kursunda;
Akıntıya neden olan çevresel ve fiziksel faktörler
Akıntı türleri
Akıntı dalışında kullanılacak malzemeler
Akıntı dalışının planlanması
Akıntı dalışlarında suya girme teknikleri gibi konular ayrıntılı olarak öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık kursu, 2 Yıldız ve üstü bröveye sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Tüp doldurma uzmanlığı brövesi, dalış yaşamınızda profesyonelliğe atacağınız bir adımdır. Belgeyi aldığınız tarihten itibaren, TSSF yetkili dalış merkezlerinde yetkili tüp doldurma uzmanı olarak çalışabilecek veya kendinize ait tüplerinizi doldurabilme becerisine ve yetkinliğine sahip olabileceksiniz. Kompresör ve kullanımı konusunda bilgili olacaksınız. Bulunduğunuz dalış merkezine ait kompresörden, basınçlı hava tüplerinden ve bütün bunların bakım ve güvenliğinden sorumlu olacaksınız.
Ayrıca bu programla birlikte bir 3 Yıldız Dalıcı olarak size yeni şanslar sunacak olan Tanıtım Dalışı Uzmanlık Kursunu da tamamlamanız tavsiye edilir.
Bu uzmanlık kursunda;
Kimlerin tüp doldurabileceği,
Tüp doldurulacak alanların seçimi,
Tüp doldurma sırasında kullanılan ekipmanlar ve bunların özellikleri,
Kompresörler ve bunların çalışma prensipleriyle ilgili ayrıntılı bilgi,
Solunum havasının temizliği,
Filtre sistemleri,
Ştandro sistemi,
tüpler ve bunların vanaları
hakkında ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.
Not: Bu uzmanlık kursu, 3 Yıldız ve üstü bröveye sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Sualtında bulunan bir objeyi, arayıp bularak yüzeye getirmek için, objenin şekli ile ağırlığının yanı sıra bulunduğu derinlik ve bölgenin dalış koşulları da büyük ölçüde önem taşır. En küçük ve değerli kolyeniz, bileziğinizden, dalış maskeniz veya benzeri dalış malzemelerinize kadar düşürdüğünüz eşyalarınızı bulabileceksiniz.
Kursu başarı ile tamamladığınızda TSSF Arama ve Kurtarma Dalışı Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız.
Arama Kurtarma Uzmanlık kursu ile birlikte Üst Düzey Yüzerlilik, Gece Dalışı ve Yön Bulma Uzmanlık kurslarına da kayıt olabilirsiniz.
Arama ve kurtarma uzmanlığı programı sayesinde;
Arama Kurtarma için gerekli becerilerin kazanılmasını Dip yapısının arama kurtarma dalışlarına etkilerini Arama kurtarma sırasında oluşabilecek tehlikeli durumlar karşısında ne gibi önlemler alınması gerektiğini, Arama kurtarma dalışı öncesi planlamada dikkat edilmesi gereken unsurları, Arama tekniklerini ve kurtarma ekipmanlarını tanıma gibi konuları ayrıntılı olarak öğrenmiş olacaksınız. Sualtında bulunan belirli bir objeyi, arayıp bularak yüzeye getirmek için bu eğitimi almamız gerekir. Burada düşen objenin şekli ve ağırlığı önemli olduğu gibi, bulunduğu derinlik ve bölgenin dalış koşulları da büyük ölçüde önem taşır.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, 2 Yıldız ve üstü sertifikasyona sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Bir dalıcının sualtında nasıl yön bulacağını anlaması, kendine güveninin artmasını ve kendini daha rahat hissetmesini sağlayacaktır.
Sualtında yön bulmak için eğitim alarak deneyiminizi arttırmanız amacını taşıyan yön bulma uzmanlık kursunu tamamlamak, dalışlarınızdaki güvenlik profilinizin yükselmesini sağlar.
Programı başarı ile tamamladığınızda TSSF Yön Bulma Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız.
Yön bulma uzmanlık kursu ile birlikte Gece Dalışı ve Akıntı kurslarına da kayıt olabilirsiniz.
Dalıcının sualtında yönünü bulabilmesi yaşamsal önem taşır. Yön Bulma uzmanlık programı sayesinde;
Doğal yön bulma,
Pusula kullanımı,
Pusulalı ve Doğal navigasyon bir arada kullanma
Özel dalışlarda yön bulma ve yön bulma aktiviteleri
gibi konuları öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, 2 Yıldız ve üstü sertifikasyona sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Bir 3 Yıldız dalıcı olarak artık yeni bir mecraya adım atabilirsiniz. Dalış merkezlerinde bir dalış lideri olarak görev alırken, tanıtım dalışları yaptırabilir, su altını tanımak isteyenlere önderlik edebilirsiniz. Uzmanlık programını başarıyla tamamladığınızda Tanıtım Dalışı Uzmanlık brövesini almaya hak kazanacaksınız.
Bu uzmanlık kursu ile birlikte mutlaka Yön Bulma, Nitroks, Sualtı Fotoğrafçılığı ve Sualtı Videoculuğu uzmanlık kursları tavsiye edilir.
Tanıtım dalışı uzmanlığı programı sayesinde;
Brifingler ile sualtı becerileri ve ekipmanlar ile ilgili bilgi aktarmayı, tanıtım dalışının hazırlık aşamasında ve dalış anında dikkat edilmesi gerekenleri, tanıtım dalışı için inilebilecek max. derinliği, İlk defa dalış yapacak sertifikasız adaylara nasıl yaklaşılması gerektiği, Bir meslek kolu olarak Tanıtım Dalışı Uzmanı'nın ne gibi avantajlarının olduğu
gibi konuları ayrıntılı olarak öğrenmiş olacaksınız.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, 3 Yıldız sertifikasına sahip dalıcılar için sunulmaktadır.
Sualtında bulunan bir objeyi, arayıp bularak yüzeye getirmek için, objenin şekli ile ağırlığının yanı sıra bulunduğu derinlik ve bölgenin dalış koşulları da büyük ölçüde önem taşır. En küçük ve değerli kolyeniz, bileziğinizden, dalış maskeniz veya benzeri dalış malzemelerinize kadar düşürdüğünüz eşyalarınızı bulabileceksiniz.
Kursu başarı ile tamamladığınızda TSSF Arama ve Kurtarma Dalışı Uzmanlık brövesi almaya hak kazanacaksınız.
Arama Kurtarma Uzmanlık kursu ile birlikte Üst Düzey Yüzerlilik, Gece Dalışı ve Yön Bulma Uzmanlık kurslarına da kayıt olabilirsiniz.
Arama ve kurtarma uzmanlığı programı sayesinde;
Arama Kurtarma için gerekli becerilerin kazanılmasını Dip yapısının arama kurtarma dalışlarına etkilerini Arama kurtarma sırasında oluşabilecek tehlikeli durumlar karşısında ne gibi önlemler alınması gerektiğini, Arama kurtarma dalışı öncesi planlamada dikkat edilmesi gereken unsurları, Arama tekniklerini ve kurtarma ekipmanlarını tanıma gibi konuları ayrıntılı olarak öğrenmiş olacaksınız. Sualtında bulunan belirli bir objeyi, arayıp bularak yüzeye getirmek için bu eğitimi almamız gerekir. Burada düşen objenin şekli ve ağırlığı önemli olduğu gibi, bulunduğu derinlik ve bölgenin dalış koşulları da büyük ölçüde önem taşır.
Not: Bu uzmanlık eğitimi, 2 Yıldız ve üstü sertifikasyona sahip dalıcılar için sunulmaktadır.